Skip to main content
Damla
Damla

Damla

Merhaba,

Ben Damla.

Hayatı gençlik yıllarımda çoğunlukla kitaplardan okuyarak öğrendim. Yazar oldum, okuduklarımı, yaşadıklarımla harmanlayıp ülkenin çeşitli medya mecralarında beni okuyanlara ilettim.

Avusturya Lisesini ve İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi/ Almanca bölümünü bitirdim. Üniversitenin son yılını Berlin Humboldt Universitesin’de okudum.

Uzun yıllar dergilerde muhabir, çevirmen olarak çalıştım.  Cosmopolitan’da, Aktüel dergisinde habercilik öğrendim… Sonra ülkenin türlü yazılı mecralarında gazetecilik, köşe yazarlığı ve web yayıncılığı yaptım. Bu maceram HTHayat.com’un yayın direktörü olarak halen sürüyor…

Zaman geçti. Anne oldum. Oğlumu büyütürken kendimi de büyütmem gerektiğini idrak ettim. Türlü arayış yollarına düştüm, hocalarla çalıştım.

Doulalık, Yoga Eğitmenliği, Homeopati, Şiddetsiz İletişim Temelli Elternwerkstatt Ebeveyn Koç’luğu, Çember Kolaylaştırıcılığına mesai harcadım…

Colorado’da Kurtlarla Koşan Kadınlar’ın yazarı Clarissa P. Estes ile çalıştım. Onun masallarını, içsel harita çıkarmaya yarayacak rehberler gibi kullanmayı öğrendim. Masal Çemberi diye adlandırdığım etkinlikler bunun eseridir.

Estes sayesinde Jung’cu psikoloji ile tanıştım. Zürih’teki Jung Enstitüsünde bu konunun detaylarına bir giriş yaptım, her sene buradan kendi alanımla ilgili eğitimler alıyorum.

Sadece Estes değil Ursula Le Guin’i, Neil Gaiman’ı, Tolkien’i, Sevgi Soysal’ı, Tezer Özlü’yü, Sandra İngerman’ın eserlerini ve tavırlarını kendime örnek aldım. Onların yolundan gitmeye gayret ettim.

İna May Gaskin, Michel Odent, Charles Eisenstein, Gabor Mate ve Stephen Jenkinson ile bir arada bulunma şansına eriştim.

Uzun ve disiplinli bir meditasyon pratiğim var. Godfrey Devereux sayesinde bedenim ve nefesim ile samimi bir ilişki kurmayı araştırdım.

2020 yılında bir meditasyon ve gölge çalışması Ustası olan Ukaşni’nin öğrencisi olma fırsatına eriştim. Onun ile olan yolculuğum onun ışığında kendi karanlıklarımı aydınlığa taşıyabilme niyetiyle sürüyor.

2021 yılı itibarıyla Cem Şen hocanın eğitimlerine katılmaya başladım. Bir yandan da tamamen platonik olarak Metin Bobaroğlu’nın Kadim Bilgelik konuşmalarını izliyor, zevk ediyorum.

Tüm hocamlarımın ömrüne bereket olsun, iki cihanda rahatta afiyette olsunlar.

Varlıklararasılığa, yeni hikayeye, Bir’lik bilincine, yaşamın her unsurunun Ruh’lu olduğuna inandım. Şamanik öğretinin yolunda mütevazi bir öğrenciyim.

Bunlar ve burada adını anamadığım türlü hocalar, rehberler, ilişkiler, öğretiler sayesinde musibetten yükselmeyi, 40.odayı açmayı merak etmeye başladım.

Görünenin ardındakini görmek ve onunla hemhal olmaya heveslendim; kendi kaynağımı ararken yolda bulduklarımla birilerine iyi geldiğimi fark ettim. Kendim için şifamı arayışımın Varoluşun şifasını aktarmanın bir yoluna dönüşmesinin önünde saygıyla eğiliyorum.

Masallar ve Mitolojik hikayelerle insan olmanın sırlarını araştırmayı, sular, toprak, ağaçlar, hava ve ateş ile hemhal olmayı, canım kardeşlerimle düzenlediğim kamplarda çemberlerde şarkı söylemeyi seviyorum.

Dünyanın türlü halinden zerafet, nezaket ve mütevazilikle geçmeye niyet ettim. Nasip olsun insallah…


Paylaş
mail listesine kayıt olmak ister misin?
Kitap

Beni büyüten kadınlar

Yas, kadın olmak, anne olmak, kendin olmak… Damla Çeliktaban Beni Büyüten Kadınlar’da bir kadının, “edebi annelerim” dediği yazarların peşinde, masallar ve kadın çemberleri vasıtasıyla kendine annelik etmeyi öğrenme yolculuğunu anlatıyor. Kurtlarla Koşan Kadınlar’ın yazarı Clarissa P. Estes’den, Tezer Özlü’den, Sevgi Soysal’dan, Ursula K. Le Guin’den beslenen ve ilham alan bir yolculuk… Derin ve sarsıcı, umut ve şifa veren, iyileştiren bir kitap…
TÜM HAKLARI SAKLIDIR

WordPress Development by NewCycle.Studio